Zwemschool

Wie kent Ed van Rozelaar niet? Een bekend gezicht die vrijwel ieder kind in Medemblik, maar ook daarbuiten heeft leren zwemmen. Ed stapte al jong in de voetsporen van zijn vader en nam in 1980 de zwemschool van hem over. Badmeester Ed en zijn ervaren instructeurs leren uw kind in Zwembad Zuiderzee alle zwemvaardigheden volgens de laatste Envoz richtlijnen. Envoz geeft internationaal erkende zwemdiploma’s uit en verzorgt vakopleidingen voor de zwembranche. Met het behalen van de zwemdiploma’s A/B/C is uw kind absoluut zwemveilig. Onze standaard lestijden zijn terug te vinden bij de tarieven.

Bij onze zwemschool kan je terecht voor:
• Zwemdiploma A/B/C
• Zwemvaardigheid
• Snorkelen
• Aquajoggen
• Trimzwemmen
• Zwangerschapszwemmen
• Ouder en kind-zwemmen
• Turbo zwemles
• Privé zwemles

Voortgang

Om de voortgang van de zwemles te meten werken wij met een driekleurige lintjessysteem. Na het behalen van deze lintjes gaan de kinderen op voor het Internationaal zwemdiploma A/B/C van Envoz. Gevorderde zwemmers kunnen hierna nog doorgaan voor Zwemvaardigheid of hun Snorkeldiploma. Een veelgestelde vraag van zwemlesouders gaat over de duur van het zwemtraject. Aangezien elk kind anders is, kan de tijdsduur ook per kind verschillen. Om het A diploma te halen, is er ongeveer 40 á 50 uur aan zwemles nodig. Het behalen van het B/C diploma duurt gelukkig een stuk korter.

In heupdiep water:
1. Drijven 4 tellen op de buik, gezicht in het water (met kurk).
2. Drijven 4 tellen op de rug (met kurk).
3. Door een halve hoepel heen, geheel onder water.
4. Leg 10 meter af met borstcrawl (met bandjes).
5. Leg 10 meter af met schoolslag benen (met bandjes).
6. Zonder bandjes in het diepe springen van grote trap naar kleine trap (met kurk).

In borstdiep water:
1. Zwem 7 meter op de rug met rugcrawl beenslag (met kurk).
2. Pak een voorwerp van de bodem met twee handen.
3. Drijven op de buik, gezicht in het water, en van buik naar rug draaien.
4. Zwem met kurk 10 meter enkelvoudige rugslag.
5. Zwem 15 meter schoolslag met kurk en 5 meter, zonder kurk in diepe.
6. Zwem door een hoepel die net onder het wateroppervlak is geplaatst.

In diep water (met korte broek en een t-shirt met korte mouwen):
1. Met kleding, 10 meter op de buik, draai met een vloeiende beweging op de rug ook 10 meter.
2. Zonder kleding, 20 meter schoolslag.
3. Zonder kleding, 15 meter enkelvoudige rugslag
4. Zonder kleding, 15 tellen watertrappelen.
5. Maak een sprong van de hoge muur en onder het touw door zwemmen naar de overkant

Internationaal A/B/C zwemdiploma

Bij deze diploma’s wordt er naast de zelfredzaamheid ook aandacht besteed aan hoe een kind zijn/haar vriendje/vriendinnetje het beste kan helpen in een noodsituatie om bij de kant te komen! Tijdens het afzwemmen zullen er verplichte- en niet verplichte onderdelen zitten, waarbij de kinderen zelf een keuze kunnen maken welke niet-verplichte oefeningen zij tijdens het afzwemmen willen gaan doen. De erkenning die deze diploma’s hebben is van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie waar in meer dan 20 landen zwemscholen zijn aangesloten. De zwemeisen voor Envoz Zwemsurvival A/B kun je hier downloaden. De zwemeisen voor Envoz Internationaal C diploma kun je hier downloaden.

Zwemvaardigheid

Met een zwemvaardigheidsdiploma maakt je kind op een leuke manier kennis met zwemmend redden, snorkelen of een leuke zwemsport. Vooral de kinderen zijn er erg enthousiast over.

Snorkelen

Kennismaken met de basisprincipes van het snorkelen. Omgaan met de basisuitrusting alsmede aanleren van en controle over de snorkel technieken.