Zwemschool

Wie kent Ed van Rozelaar niet? Een bekend gezicht die vrijwel ieder kind in Medemblik, maar ook daarbuiten heeft leren zwemmen. Ed stapte al jong in de voetsporen van zijn vader en nam in 1980 de zwemschool van hem over. Badmeester Ed en zijn ervaren instructeurs leren uw kind in Zwembad Zuiderzee alle zwemvaardigheden volgens de laatste Envoz richtlijnen. Envoz geeft internationaal erkende zwemdiploma’s uit en verzorgt vakopleidingen voor de zwembranche. Met het behalen van de zwemdiploma’s A/B/C is uw kind absoluut zwemveilig. Onze standaard lestijden zijn terug te vinden bij de tarieven.

Bij onze zwemschool kan je terecht voor:
• Zwemdiploma A/B/C
• Zwemvaardigheid
• Snorkelen
• Aquajoggen
• Trimzwemmen
• Zwangerschapszwemmen
• Ouder en kind-zwemmen
• Turbo zwemles
• Privé zwemles

Voortgang

Om de voortgang van de zwemles te meten werken wij met een driekleurig lintjessysteem. Na het behalen van deze lintjes gaan de kinderen op voor het Internationaal zwemdiploma A/B/C survival van Envoz. Gevorderde zwemmers kunnen hierna nog doorgaan voor Snorkeldiploma. Een veel gestelde vraag van zwemlesouders gaat over de duur van het zwemtraject. Aangezien elk kind anders is, kan de tijdsduur ook per kind verschillen. Om het A diploma te halen, is er voor kinderen vanaf 4,5 jaar gemiddeld 65 uur aan zwemles nodig. Het behalen van het B en daarna C diploma duurt gelukkig een stuk korter. Gemiddeld 12 uur per diploma.

Let op: Na het behalen van het witte lintje mogen de kinderen zonder zwemvleugels naar de zwemles komen.

Internationaal A/B/C zwemdiploma

Bij deze diploma’s wordt er naast de zelfredzaamheid ook aandacht besteed aan hoe een kind zijn/haar vriendje/vriendinnetje het beste kan helpen in een noodsituatie om bij de kant te komen! Tijdens het afzwemmen zullen er verplichte- en niet verplichte onderdelen zitten, waarbij de kinderen zelf een keuze kunnen maken welke niet-verplichte oefeningen zij tijdens het afzwemmen willen gaan doen. De erkenning die deze diploma’s hebben is van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie waar in meer dan 20 landen zwemscholen zijn aangesloten. De zwemeisen voor Envoz Zwemsurvival A/B kun je hier downloaden. De zwemeisen voor Envoz Internationaal C diploma kun je hier downloaden.

Zwemvaardigheid

Met een zwemvaardigheidsdiploma maakt je kind op een leuke manier kennis met zwemmend redden, snorkelen of een leuke zwemsport. Vooral de kinderen zijn er erg enthousiast over.

Snorkelen

Kennismaken met de basisprincipes van het snorkelen. Omgaan met de basisuitrusting alsmede aanleren van en controle over de snorkel technieken.